Vuurplekadvies

 

Heb je een vraag ? Advies nodig om de meest geschikte vuurkorf/vuurschaal voor uw tuin te kiezen?

Wij zijn u graag van dienst.  Neem dan contact met ons op via

 • Whatsapp/SMS 06 29 52 16 35
 • Telefoon 06 29 52 16 35
 • Mail info@vuurmerk.nl

 

VUURmerk: NR 1 in Kwaliteit en Design

VUURschalen & DRIEpoten

 De 6 VOORdelen van VUURmerk

 1. Handgemaakt  in Nederland
 2. All Weather, kan hele jaar buiten blijven staan
 3. Oersterk, Onverwoestbaar
 4. Ruime keuze in Ø   diameter en hoogte
 5. Gratis levering
 6. Gratis advies via : whatsapp, mail, telefoon

 Wij helpen u met het kiezen van de juiste vuurschaal
Bij het kiezen van de juiste vuurschaal zijn er 2 dingen waar u rekening mee wilt houden.

 • Beschikbare ruimte
 • Persoonlijke voorkeur.

Beschikbare ruimte
De beschikbare ruimte gaat over hoe groot u uw vuurplaats wilt hebben. Dit gaat niet over de grootte van uw tuin maar over de grootte van de plaats die u wilt gaan indelen als vuurplaats, met als doel om het vuur heen te kunnen zitten.

De minimale grootte voor een veilige vuurplaats gaat uit van een ruimte van 3 x 3 meter.
Onze advies is om de volgende richtlijn aan te houden:

 • 3x3 m : diameter van 50 -90 ,
 • 4x4 m : diameter van 50 -100
 • 5x5 m : diameter van 80 – 110
 • 6x6 m : diameter van 100 -150
 • 7x7 m of meer: diameter van 150 of meer

Voorbeeld van inrichting vuurplaats

Voorbeeld schets vuurplaats 4x4

 

­­­­­Persoonlijke voorkeur
De persoonlijke voorkeur gaat over het beleven van het vuur en daar speelt de hoogte een rol in. De KVS vuurschalen van Vuurmerk zijn te krijgen in drie gangbare hoogtes en desgewenst maatwerk naar uw persoonlijke voorkeur. De gangbare hoogtes zijn als volgt opgebouwd:

Aarde: Het aarde model is laag bij de grond om de ervaring van het bodem stoken te simuleren. De totale hoogte van het Aarde model verschilt per type vuurschaal, dit komt door de bolling van de schaal. Hoe dieper de bolling. Hoe hoger de totale hoogte van de schaal. Gemiddeld geld bij de Aarde modellen dat de de onderkant van de schaal  15 cm  boven de grond is.

Het Aarde model is niet geschikt voor de volgende ondervloeren: niet vuurvaste steen/tegels, alle soorten houten, kunststoffen en rubberen ondervloeren.Het gebruik van vuurschalen op Aarde hoogte  op deze ondervloeren kan hier aan ernstige schade opleveren.

Stam: De stam is het meest populaire model en zit tussen Aarde en Lounge in. Het is een model dat het vuur omhoog brengt voor meer warmte als u er omheen zit en toch een deel van de ervaring van het bodem stoken behoudt. De totale hoogte van het Stam model verschilt per type vuurschaal, dit komt door de bolling van de schaal. Hoe dieper de bolling. Hoe hoger de totale hoogte van de schaal. Gemiddeld geld bij de Stam modellen dat de de onderkant van de schaal  25 cm  boven de grond is.

Lounge: Het lounge model brengt het vuur op zit hoogte en geeft de ervaring naast het vuur te zitten in uw eigen comfortabele tuinset. Geschikt voor alle ondergronden.De totale hoogte van het Lounge model verschilt per type vuurschaal, dit komt door de bolling van de schaal. Hoe dieper de bolling. Hoe hoger de totale hoogte van de schaal. Gemiddeld geld bij de Lounge modellen dat de onderkant van de schaal  40 cm  boven de grond is.

Maatwerk
Wil u een schaal op een voor u specifieke hoogte. Dat is mogelijk. Houd u er wel rekening mee dat de minimale hoogte afhangt van de diepte van de schaal. U kunt het Aarde model van uw type beschouwen als minimale hoogte De hoogte van de schaal kan bij de meeste types tot 1 meter hoog. Wilt u een specifieke hoogte , mail ons dan op info@vuurmerk.nl

 

KVS55 Stam+Lounge

KVS 55 Classic Stam en Lounge

 

 

Advies. Wilt u daarnaast nog meer advies voor de juiste vuurschaal van Vuurmerk voor uw vuurplek?  Neem dan gerust contact met ons. Wij kunnen u dan via telefoon of Skype adviseren. Dit verzoek voor een vuurplekadvies, kunt u indienen via advies@vuurmerk.nl


 

 

specificaties overzicht KVS Classic Curve Deluxe en RVS 10151

 

 

UA-72007924-1